Pobuna u Rusiji
Foto: AP/Andrey Arxipov (SUB)

Grozev je sumnjao da se pokušaj puča dogodio 23. juna jer je došlo do eksplozije telefonske komunikacije između vodećih ljudi ruske vojske.

Sada je dao novo predviđanje u intervjuu za "Fajnenšel tajms".

– Putin se pojavio pred kamerama i nazvao Prigožina izdajnikom. Svi znaju šta rade u Rusiji sa izdajnicima, a Putin to nije uradio. Želi da ga vidi mrtvog, ali to još ne može. U roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar. Možete mi verovati na reč - rekao je.

Grozev je odgovorio i na pitanje da li smatra da Rusija ima sredstva da utiče na predsedničke izbore u SAD, koji će biti održani u novembru sledeće godine.

– Jasno je da je Putinova strategija u ukrajinskom ratu odlaganje bilo kakvog vojnog ishoda do američkih izbora. On se nada da će podrška Zapada biti ugušena Trampovom pobedom - rekao je on.

Bugarski državljanin je glavni novinar specijalizovan za Rusiju za istraživački sajt Belingket. Igrao je važnu ulogu u Belingketovim istragama o trovanju zatvorenog ruskog opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog.

Rusija ga je pre nekoliko meseci dodala na listu stranih agenata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading