Horor na otvorenom moru
Foto: Printscreen/Printscreen

Elliot Foote, njegova devojka Steph Weisse i prijatelji Will Teagle i Jordan Short bili su deo grupe od 12 Australijanaca koji su se u nedelju u drvenim čamcima i na daskama za surfanje otisnuli na more između ostrva Nias i Pianing surf rizorta na zapadnoj obali Indonezije.

Tokom 50 kilometara dugog putovanja njiih je zahvatilo nevreme.

Jedan od čamaca uspeo je doći na ostrvo na pola puta do željenog odredišta, a čamac na kojem je bilo četvoro Australijanaca i tri člana posade iz Indonezije, pokušao je preći na željeno ostvo uprkos lošim vremenskim uslovima.

Posle opsežne potrage koja je trajala dva dana, Steph, Will i Jordan pronađeni su u utorak živi i zdravi kako plutaju na daskama za surfanje usred okeana čekajući da ih neko primeti i spasi.

Elliot je pronađen sat i po kasnije, pet kilometara dalje od svojih prijatelja od kojih se odvojio u pokušaju da dovesla do kopna.

Prvi deo ekipe koji se uspeo vratiti do rizorta, pokrenuo je potragu za ljudima nestalima na moru.

Tokom akcije, jedan od prijatelja koji je bio na brodu za spašavanje, snimio je trenutak u kojem je ugledao Steph, Jordana i Willa usred okeana. Na snimku se mogu čuti i povici sreće i oduševljenja.

Spašeni prijatelji kasnije su odvedeni u bolnicu na pregled, ali nijedan od njih, srećom, nije povređen.

Elliotov otac Peter Foote razgovarao je s novinarima u trenutku kad je pronađeno prvo troje prijatelja, a potvrda da je pronađen i njegov sin, stigla je upravo dok je davao izjavu.

Gospodin Foote je nakon toga primio tekstualnu poruku koja je potvrdila vest da mu je sin živ.

 

 

‘Hej tata, Elliot ovde. Živ sam i na sigurnom, volim te. Razgovarat ćemo kasnije‘, napisao je njegov sin.

‘Ostario sam u zadnja dva dana, 100 posto‘, rekao je presrećni otac.

Rečeno mu je da se njegov sin vraća na Penang, gde će se ponovno naći sa svojom partnerkom Steph i ostalim prijateljima.

‘Oni su najbolji prijatelji. Stalno smo dobivali poruke i pozive od ljudi na terenu dok je potraga trajala‘, rekao je Foote.

Inače, grupa od 12 prijatelja okupila se kako bi proslavili Elliotov 30. rođendan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading