Bob menendez
Foto: Printscreen/Printscreen

Menendez, koji je pred reizborom sledeće godine, imao je 35 odsto odobravanja i 44 odsto neodobravanja među odraslima u Nju Džersiju, prema anketi. Među registrovanim biračima, njegov rejting je 36 odsto odobravanja i 45 odsto neodobravanja, što je pad sa 44 odsto, odnosno 39 odsto 2022. godine.

„Javno mnjenje senatora Menendeza kretalo se od pozitivnog do ravnomerno podeljenog do negativnog u različitim tačkama u proteklih osam godina“, rekao je Patrik Marej, direktor nezavisnog Instituta za ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Monmut. „Trenutni rezultati ankete sugerišu da vesti o novoj federalnoj istrazi utiču na to mišljenje, možda čak i više nego kada se poslednji put suočio sa sličnim ispitivanjem.

Dok Menendez i dalje ima neto pozitivno odobravanje demokrata, njegovo ukupno odobravanje je palo za 8 procenata, dok je neodobravanje poraslo za 7 procentnih poena. Pored toga, Menendez ima 14 posto odobravanja i 74 posto neodobravanja republikanaca i 29 posto odobravanja i 45 posto neodobravanja nezavisnih, što je drugi najveći udio glasača u Nju Džersiju.

Majkl Soliman, Menendezov savetnik, rekao je u izjavi da senator „ostaje dosledno jak među demokratskim primarnim biračima“ širom države i kroz svoje interakcije sa stanovnicima.

„Senator Menendez je upravo završio obilazak državnog sastanka sa raznolikom grupom birača i zainteresovanih strana, od farmera specijalnih useva do organa za sprovođenje zakona, do vlasnika malih preduzeća do veterana, i tokom svojih putovanja je iznova i iznova čuo koliko su zahvalni što imaju borca poput senatora u Vašingtonu koji radi na smanjenju troškova za zaposlene porodice i održavanju Nju Džersija naprednim“, rekao je Soliman. „Važni su brojevi koji glasači kažu na glasačkoj kutiji u novembru 2024.

Pozadina: Menendez, koji nije optužen, bio je uključen u niz federalnih istraga, od kojih se po jedna dešavala svake decenije od 2000. Trenutno, federalni istražitelji istražuju veze Menendeza i njegove supruge sa egipatskom kompanijom.

Anketa je pokazala da je 57 odsto Nju Džerzijanaca čulo za Menendezovu istragu, a oko 60 odsto Nju Džerzijanaca misli da to utiče na njegovu sposobnost da služi državi. Od onih koji su znali za istragu, 65 odsto misli da ona utiče na Menendezovu sposobnost da služi.

Menendezu je suđeno 2017. godine pod optužbom za mito povezano sa dugogodišnjim prijateljem i donatorom, ali se završilo pogrešnim suđenjem i Menendez je dobio još jedan mandat godinu dana kasnije.

U poređenju sa prethodnim istragama, Menendez ima niži rejting nego ranije, prema anketi.

Drugi nalazi: drugi senator Nju Džersija, Kori Buker, takođe je primetio pad u odobravanju, ali je i dalje neto pozitivan.

Ovo je prvi put da je Bukerov rejting pao ispod 50 odsto, prema anketi, sa 47 odsto odobravanja i 40 odsto neodobravanja birača.

Rejting odobravanja predsednika Džoa Bajdena takođe je opao u poređenju sa prošlogodišnjim istraživanjem. Dobio je 41 odsto odobravanja od registrovanih birača u Nju Džersiju i neodobravanje od 52 odsto. 2022. imao je 47 odsto odobravanja i 49 odsto neodobravanja. Anketa navodi da je ovo smanjenje rezultat pada od 8 poena u rejtingu nezavisnih nezavisnih kompanija iz Nju Džersija.

Institut za ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Monmut je od 10. do 14. avgusta razgovarao sa 814 stanovnika Nju Džerzija telefonom i onlajn putem tekstualnih poziva. Imao je marginu greške od 5,4 odsto.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading