tajlandski zatvor
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/PRVA

Šinavatra, koji se obogatio u telekomunikacijama, ukrcao se na privatni avion u Singapuru i sletio na aerodrom Don Mueang u Bangkoku u utorak nešto posle 9 ujutro (02:00 GMT), prema tajlandskim "Khaosod Media" i "Thai PBS", prenosi "Al Jazeera English".

On je po dolasku odao počast kralju i ubrzo nakon toga odveden je u policijskom konvoju do Vrhovnog suda gde mu se sudilo za zloupotrebu položaja i nekoliko drugih krivičnih dela.

“Dobrodošao nazad na Tajland, tata”, objavila je ćerka Paetongtarn Šinavatra na Instagramu ispod fotografije porodice.

Kasnije je odveden u zatvor u Bangkoku, a Vrhovni sud je izjavio da će Šinavatra služiti ukupno osam godina zatvora, prenela je agencija Reuters.

Zatvorska kazna, prenosi agencija Rojters, pokriva tri različita slučaja za zloupotrebu položaja i malverzacije, nezakonito naređenje državnoj banci da izda inostrani kredit i nezakonito držanje akcija preko nominovanih lica.

Šinavatra, koji je u prošlosti bio na čelu tajlandske vlade pet godina, izbegao je iz budustičkog kraljevstva 2006. godine nakon što je zbačen s vlasti, a 2009, za vreme vlade Mila Đukanovića, po skraćenom postupku je dobio crnogorski pasoš.

Mediji su ga dugo nazivali “najbogatijim Crnogorcem” jer se njegova imovina procenjuje na 1,6 milijardi dolara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading