Sara Šarif
Foto: Printscreen/Surrey Police via AP

Direktor osnovne škole Sare Šarif kaže da su svi "duboko pogođeni" tragedijom - dok policija u Pakistanu pokušava da uhapsi njenog oca.

Desetogodišnju devojčicu pronađenu mrtvu u svom domu u Vokingu njen direktor je opisao kao "ushićenu i samouverenu" učenicu. Sara Šarif je otkrivena nakon što je njen otac Urfan Šarif 10. avgusta pozvao policiju iz Pakistana.

Pretpostavlja se da su 41-godišnji muškarac, njegova partnerka Beinash Batool (29) i njegov 28-godišnji brat Fejsal Malik otputovali u Islamabad dan ranije - i traže se radi ispitivanja.

Obdukcija je pokazala da je Sara pretrpela teške povrede tokom dužeg perioda. Dete je bilo đak 5. godine osnovne škole St Meri u Bajflitu u Sariju, a direktorka Džeki Čejmbers je rekla da će joj „jako nedostajati“ i školskim drugovima i nastavnicima.

Gospođa Čejmbers je dodala: „Ona [Sara] je bila puna samopouzdanja devojčica koja je imala najlepši osmeh. Bila je puna ideja i bila je veoma strastvena u vezi sa stvarima u koje je verovala.

Sara Šarif

Surrey Police via AP

 

„Sara će nam jako nedostajati i svi smo, kao školska zajednica, duboko pogođeni ovom tragedijom. „Naše misli, molitve i saosećanje su sa onima koje je pogodila ova srceparajuća vest."

Pakistanska policija traži da uhapsi Urfana Šarifa, koji je putovao u zemlju sa petoro dece starosti od jedne do 13 godina. Veruje se da se nakratko vratio u svoju porodičnu kuću u Dželumu u Pendžabu - oko 84 milje (134 kilometra) od glavnog grada - pre nego što se sakrio.

Interpol, Nacionalna agencija za kriminal i Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije su uključeni u istragu. Ne postoji formalni sporazum o ekstradiciji između Ujedinjenog Kraljevstva i Pakistana. Međutim, Pakistan je u prošlosti prebacivao ljude u Veliku Britaniju, uključujući Piran Ditta Khan, koji je izručen Velikoj Britaniji u aprilu u vezi sa ubistvom PC Sharon Beshenivski 2005. godine.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading