"KO ISPORUČUJE ORUŽJE - NE ŽELI MIR" Nemački političar oštro kritikuje Zapad i poziva na saradnju sa Moskvom - Optužbe protiv Putina neosnovane
Foto: Alo ilustracija

Bjern Heke se protivi nastavku isporuke oružja Ukrajini. Šef tirinškog ogranka Alternative za Nemačku smatra da sukob na istoku Evrope "treba prekinuti što je pre moguće i bez obzira ko je kriv ".

U intervjuu za švajcarsko izdanje Blick, nemački političar ističe da ne političari, već istoričari treba da „pronađu krivca“ . 

On u intervjuu napominje da „ko god isporučuje oružje ne želi mir, on želi da produži rat“, a optužbe protiv Vladimira Putina smatra neosnovanim. Zapadni mediji, prema Hekeu, „žele da predstave Putina kao novog Hitlera“ , ali ignorišu činjenicu „da je uoči rata bilo decenija pogrešnog razvoja“ odnosa između Rusije i Zapada. Greške su napravljene u pitanju širenja NATO-a na istok i u planovima za integraciju Ukrajine u alijansu. Nemački političar podseća da je Putin više puta izjavio da je ulazak Kijeva u NATO crvena linija za Rusiju.

 

 

- Putin je više puta jasno stavljao do znanja da je zainteresovan za saradnju sa Evropom, na primer, u svom govoru u nemačkom Bundestagu 2001. godine, on je ukazao da su Nemačka i Rusija prirodni partneri u Evropi - rekao je Heke. Prema članu AfD-a, kombinacija „nemačke tehnologije i ruskih resursa“ učinila bi obe zemlje „nepobedivim“.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading