Pucnjava u Filadelfiji
Foto: AP/Yong Kim (MBI)

Porota okruga Jork osudila je Stejsi Mišel Rabon za ubistvo zlostavljanjem dece ranije ovog meseca. Ona je optužena za smrt svoje bebe pre dve godine kada se njen uzorak DNK uzet prilikom hapšenja za drogu 2019. poklapao sa DNK bebe.

Rabon će imati pravo na uslovni otpust od 2031. jer je osuđena po zakonu 1992. koji je dozvoljavao kraće kazne za ozbiljne osude.

Rabon je ispričala istražiteljima da je bebu rodila u kombiju pored reke Kataba u blizini Rok Hila, ali je potom dala jednom paru jer nije želela da je zadrži i nikada više nije videla dete.

Tužioci su rekli da je ona tu priču izmislila nakon što je uhapšena. Oni su rekli da je dete pronađeno umotano u čaršave u plastičnoj kesi u reci u avgustu 1992. godine i da je bilo izbodeno najmanje 50 puta. Istražitelji nisu mogli da utvrde da li je beba umrla od uboda ili se ugušila u torbi.

"Stejsi Rabon je bacila svoju bebu u hladnu reku Katavbu – nikad se nije osvrnula, ostavila je, čuvala je tajnu 29 godina", rekla je zamenica šerifa okruga Jork Lanel Dej, detektivka koja je uspostavila vezu sa DNK.

Stejsi Mišel Rabon

York County Sheriff's Office

 

Rabonova je tražila milost. Rekla je da je proganja odluka da preda dete ljudima koje nije poznavala.

"Ne mogu da se setim ničega osim njenog lica", rekla je ona. "Razmišljam o njoj, o njenom odrastanju, o svim onim stvarima koje su joj oduzete jer sam donosila loše odluke."

Sudija Okružnog suda Bil Mekinon rekao je da je doživotna kazna odgovarajuća jer je žrtva toliko ranjiva.

"Novorođenče dolazi na ovaj svet tražeći roditelje da ga zaštite", rekao je Mekinon. "Ova beba je izbodena više od 50 puta."

Advokat Rabonove je rekao da je ona mnogo drugačija osoba od tinejdžerke koja je rodila bebu pre više od 30 godina. Ona je u sredu došla na sud u invalidskim kolicima i potrebne su joj operacije.

Zajednica je devojčicu nazvala "Bejbi Endžel Houp" i sahranila je 1992. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading