TRAMP UHAPŠEN Nakon slikanja i uzimanja otisaka pušten da se brani sa slobode u roku od pola sata
Foto: AP Patrick Semansky

Njegova predaja je četvrta po redu ove godine nakon što su federalni i državni zvaničnici protiv njega podneli krivične prijave.

Ali to je prvi put da je podvrgnut policijskom slikanju, što se očekuje da će uskoro biti objavljeno.

Takođe je rutina da optuženima u okrugu Fulton uzimaju otiske prstiju i skeniraju oči radi biometrijske identifikacije.

Proces hapšenja bio je brz - samo oko 30 minuta - pošto su se Trampovi advokati i tužioci ranije ove nedelje složili sa kaucijom od 200.000 dolara.

Uslovi sporazuma delimično zabranjuju Trampu da zastrašuje svoje saoptuženike, svedoke ili navodne žrtve u slučaju, uključujući i na društvenim mrežama.

Uoči predaje, Donald Tramp je promenio svoj pravni tim, dovodeći Stivena Sadoua, advokata iz Atlante koji je specijalizovan za visoke zvaničnike i odbranu visokog profila. Sadou se u četvrtak pojavio kao Trampov glavni advokat, prema podnesku Višem sudu okruga Fulton, i otpratio Trampa u zatvor. ABC Njuz je prvi izvestio o promeni.

Zašto je Tramp uhapšen?

Optužnica od 41 tačke optužuje Trampa i druge za učešće u "zločinačkom poduhvatu" koji je imao za cilj da preokrene njegov gubitak na predsedničkim izborima u Džodžiji 2020. godine.

Bivši predsednik i njegovi saoptuženi optuženi su za umešanost u široku zaveru za poništavanje izbornih rezultata, koja je uključivala navodno davanje lažnih izjava državnim zakonodavnim telima i državnim zvaničnicima; kreiranje lažnih dokumenata Izbornog kolegijuma i regrutovanje pristalica da daju lažne glasove; uznemiravanje izbornog radnika okruga Fulton; i "korumpirano" traženje visokih zvaničnika Ministarstva pravde i tadašnjeg potpredsednika Majka Pensa.

Tramp je optužen po 13 tačaka, uključujući navodno kršenje džordžijskog Zakona o reketiranju, davanje lažnih izjava i pisanja i zaveru da se počini falsifikat, u vezi sa navodnom zaverom da se propisno izabrani predsednički izbornici zamene novim biračima koji bi glasali za njega.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading