TRAMP NA FOTOGRAFIJI IZGLEDA ZASTRAŠUJUĆE Bivši predsednik SAD priznao kako se osećao u zatvoru
Foto: EPA/EPA/JIM LO SCALZO

Tramp je postao prvi aktuelni ili bivši američki predsednik kome je snimljena takva fotografija kada je u četvrtak uveče dobio kaznu zbog optužbi da je nezakonito pokušao da poništi izborne rezultate u Džordžiji 2020.

Na kasnije pitanje voditelja Njuzmaksa Grega Kelija kako je bilo u prljavom zatvoru, 77-godišnjak je odgovorio: „Užasno iskustvo".

 

 

Dodao je: „Ušao sam, tretirali su me veoma lepo - ali tako je. Nikad ranije nisam čuo reč mugšot. To me nisu naučili na Vorton školi finansija."

Tramp, koji je završio školu u Pensilvaniji 1968. godine, takođe je nazvao svoje hapšenje „veoma tužnim iskustvom“ i „veoma tužnim danom za Ameriku“.

„Prošao sam kroz iskustvo kroz koje nikada nisam mislio da ću morati da prođem, ali onda sam prošao kroz isto iskustvo još tri puta“, rekao je za „Greg Kelli Reports“.

„U celom životu nisam znao ništa o optužnicama. A sada sam optužen, otprilike, četiri puta“, nastavio je Tramp.

„To je kao jedna stvar posle druge. Ono što oni žele da urade je da žele da pokušaju da vas iscrpe… To je apsolutno užasna stvar koju rade“, rekao je on.

„I nikada nisam video ništa slično. Ovo je zemlja Trećeg sveta“, dodao je Tramp.

45. predsednik je proveo oko 20 minuta u zatvoru nakon što je 14. avgusta podignuta optužnica po 13 tačaka, uključujući reketiranje, zaveru, lažne izjave i traženje od javnog zvaničnika da prekrši svoju zakletvu.

Pušten je na slobodu uz kauciju od 200.000 dolara, prenosi nypost.com.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading