POLICAJAC USMRTIO TRUDNICU U OHAJU Majka nastradale žene neutešna: "Nisu morali da ubiju nju i njenu bebu"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Zvaničnici su rekli da je ubrzala automobil prema policajcu, kada je došlo do ubistva.

Šef policije grada Blendon Džon Belford nazvao je pucnjavu „tragedijom“ i „nesrećnim gubitkom života“.

Šef policije nije identifikovao ženu niti je otkrio da je trudna, ali kancelarija mrtvozornika okruga Franklin identifikovala ju je kao 21-godišnju Takiju Jang i potvrdila da je ubijena žena bila trudna.

Kancelarija je saopštila da je proglašena mrtvom nešto pre 19:45. u četvrtak.

Dok su službenici grada Blendon pomagali vozaču koji je bio zaključan u svom automobilu, zaposleni u radnji rekao je policajcima da neko izvšio krađu i da pokušava da pobene, ​​rekao je šef policije.

Zaposleni u prodavnici su kasnije rekli policiji da je nekoliko ljudi ukralo stvari, a zatim odjurilo u automobilima.

Jedna žena osumnjičena za krađu bila je u automobilu parkiranom ispred prodavnice, rekao je Belford.

Upalila je automobil, a sa vozačeve strane je prišao policajac i naredio joj da izađe, rekao je načelnik.

"Ona je ignorisala naređenje, a drugi policajac je došao ispred automobila i takođe je naredio ženi da izađe iz automobila", rekao je Belford  i dodaje:

"Uprkos tome što joj je naređeno da izađe iz automobila više desetina puta, ona je odbila uraditi tako. Žena je ubrzala napred. Policajac koji je bio direktno na putu ispred automobila ispalio je jedan hitac kroz prednje šoferšajbnu" - saopštio je on.

Video snimak kamere pokazuje da je policajac koji je pucao bio direktno na putu, dodajući da odeljenje planira da objavi snimak „čim budu urađene neophodne pravne redakcije“.

„Automobil je nastavio da se kreće i policajci su trčali za njim oko 50 stopa. Zatim se zaustavio na trotoaru ispred prodavnice“, rekao je on.

Nakon pucnjave, policajci su pokušali da dođu do žene, ali su vrata bila zaključana pa su razbili prozor na strani vozača kako bi ukazali medicinsku pomoć i pozvali hitnu pomoć, rekao je načelnik. Žena je, kako je rekao Belford, proglašena mrtvom u obližnjoj bolnici.

Belford je rekao da je tražio od Biroa za krivične istrage Ohaja da vodi istragu.

Dvojica službenika, koja nisu javno identifikovana, stavljena su na administrativno odsustvo, rekao je načelnik.

Kancelarija državnog tužioca Ohaja, koja nadgleda državni Biro za krivične istrage, potvrdila je u saopštenju nezavisnu istragu biroa o smrtonosnoj pucnjavi.

Sudski zapisnici opštinskog suda okruga Franklin pokazuju da je u ponedeljak izdat nalog za Jangom zbog navodnog kršenja naloga za zaštitu ili sporazuma o saglasnosti.

Nadin Jang (61) iz Kolumbusa u Ohaju rekla je u petak da je njena unuka majka dva dečaka, starosti 3 i 6 godina, i da očekivala ćerku u novembru. Rekla je da nerođeno dete nije preživelo.

Koliko sam shvatila , ona je zaključala vrata automobila jer je videla policiju kako joj dolazi sa oružjem“, rekla je Jang i dodala: "Bila je uplašena za svoj život. Nisu morali da ubiju nju i njenu bebu. Ubijena je nenaoružana crnka. To znamo. Dvoje dece nemaju mamu."

Rekla je da njena porodica očekuje da snimci kamere pokažu drugačiju sliku od onoga što je policija saopštila, prenosi NBC njuz.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading