Sara Šarif
Foto: Printscreen/Surrey Police via AP

Desetogodišnjakinja je pronađena mrtva u kući u Vokingu u Sariju 10. avgusta nakon što je Urfan pozvao hitnu pomoć, prenosi The Sun
Sada je u toku međunarodna potraga za njim, njegovom partnerkom Beinaš Batool i Sarinim ujakom Fejsalom Malikom.

Pakistanska policija rekla je Bi-Bi-Siju da je proširila potragu na još dva područja oko grada Dželuma jer se veruje da se Urfan možda krije u blizini.

Potrebno je pretraživati ukupno četiri oblasti, nakon što su nove informacije dobijene iz više izvora. Inače, policija još uvek ne može da utvrdi uzrok smrti deteta. 

Veruje se da je otac devojčice pobegao iz glavnog grada Islamabada sa Beinašom i Fejsalom 9. avgusta – dan pre nego što je Sara pronađena mrtva.

Pakistanska policija je ranije saopštila da je pronašla dokaze da se on nakratko vratio u svoju porodičnu kuću u Dželumu. Oni sada proširuju svoju oblast traženja trojke.

Inače, sporazum o ekstradiciji između Pakistana i Velike Britanije ne postoji, što bi otežalo vraćanje osumnjičenih na ispitivanje.

Sarina mama Olga Šarif (36), koja živi u Jovilu u Somersetu, rekla je: „Urfanovi dani u bekstvu su odbrojani. „Dok on ne bude uhapšen, ne mogu da imam nikakav osećaj zatvorenosti ili sigurnosti u vezi sa onim što se dogodilo mojoj ćerki.

Mama je odbacila i tvrdnje Sarinog ujaka da je dete umrlo nakon što je pala niz stepenice. Inače, policajci ne traže nikog drugog u vezi sa Sarinom smrću.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading