policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Policajka u četrdesetim godinama i majka četvoro dece koja je radila u policijskoj stanici Šamberi, u francuskom regionu Rona-Alpi, ubijena je juče nasred ulice u jednom selu u Savoji. Njen bivši partner koji je osumnjičen za njeno ubistvo, trenutno je u bekstvu.

Kako prenose francuski mediji, zločin se dogodio juče ujutru nakon što je policajka ostavila dete u jaslicama u jednom selu, u blizini Šamberija, dok je bila van službe.

Na lice mesta došao je i tužilac.

Osumnjičeni muškarac (51) sa kojim je imala dvoje dece, ubio ju je "tupim predmetom", pretpostavlja se bejzbol palicom, navodi jedan od izvora upućenih u istragu. Muškarac, koji je odranije poznat po nasilju, pobegao je i za njim se trenutno traga.

- Šokirani smo. Ona se inače na poslu bavila pritužbama i spisima, između ostalog, o nasilju u porodici. Pomagala je da se odbrani društvo i na kraju postala njegova žrtva - rekao je Fabris Galatioto, nacionalni sekretar jugoistočne zone Sindikata policijske jedinice.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni je imao istoriju uznemiravanja, pretnji i napada.

Broj ubistava žena porastao je za 20 odsto u Francuskoj u 2021. godini u odnosu na prethodnu, sa 122 žene ubijene od udaraca supružnika ili bivšeg supružnika, prema poslednjim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading