BOLNICA
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Majka i baka uhapšene su nakon što je njihovo devetogodišnje dete i unuče umrlo od teške zaraze.

Dve žene iz Tusona u Arizoni, Sandra Kraikovič , 38 i Elizabet Krajkovič, 64, suočavaju se sa optužbama za krivična dela, uključujući ubistvo prvog stepena, nakon tragične smrti devojčice.

Devojčica je umrla od simptoma vezanih za nelečenu infestaciju vaški, utvrđeno je. Vatrogasna služba Tusona je odgovorila na poziv hitne pomoći i pronašla dete bez svesti u njihovoj rezidenciji.

Uprkos pokušajima da je ožive, devojčica je proglašena mrtvom. Naknadna istraga otkrila je ozbiljnu infestaciju vaški i nelečene medicinske simptome.

Prema policijskim zapisima koje je videla, nakon što su zvaničnici proglasili dete mrtvim, „velika količina buba počela je da joj prekriva lice“. Policija je saopštila da je u njenoj kosi bilo "ogromne količine vaški".

Sandra Kraikovič je rekla da njeno dete boluje od anemije i da je bolesno od utorka, 15. marta. Dete je povraćalo, uz temperaturu, glavobolju, otežano disanje i probleme sa ravnotežom.

Tekstualne poruke su ukazivale da su žene odlučile da ne traže medicinsku pomoć zbog stanja deteta. Sandrin dečko ju je nagovarao da odveze dete u bolnicu, ali je ona to navodno odbila.

Njihova kuća je zatečena u rasulu, a zanemarivanje se odnosilo i na braću i sestre preminulog deteta, starosti 11 i 13 godina, koji su bolovali od teške invazije vaški i stavljeni su pod starateljstvo drugim članovima porodice.

Medicinski islednik okruga Pima utvrdio je da je uzrok smrti devojčice anemija usled nelečene infestacije vaškama uz pothranjenost kao faktor. Sandra se trenutno nalazi u pritvoru, dok Elizabetina evidencija nije dostupna na internetu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading