ŽENU KIDNAPOVAO LAŽNI VOZAČ UBER-a  U jednom trenutku je osobi dala poruku koja joj je spasila život
Youtube/Printscreen

Žena koju je navodno oteo muškarac koji se predstavljao kao vozač Ubera spašena je nakon što je dala poruku mušteriji na benzinskoj pumpi.

Navodi se da je žena uhvaćena u prodavnici automobila u Feniksu u ponedeljak, pre nego što ju je navodno zavezao rajsferšlus i vozio osumnjičeni Džejkob Vilhojt, star 41 godinu, prešao 250 milja preko noći. Veruje se da Vilhoit ima istoriju sa žrtvom i da je navodno pokušao da se preruši noseći periku kada je podigao žrtvu, saopštila je policija ove nedelje.

Međutim, policija je saopštila da je njegova navodna zavera osujećena u utorak oko 17 časova kada se zaustavio na benzinskoj pumpi. Tokom zaustavljanja u Ševronu u Seligmanu, žena je prenela poruku drugoj mušteriji moleći za pomoć. Policija je saopštila da je njena beleška sadržala opis kombija u kome je držana, broj telefona i rutu za koju je pretpostavila da je automobil išao.

Zastrašujuća fotografija žute poruke pokazivala je reči: „Pomoć... Pozovite hitnu pomoć... Plava Honda kombi“. Uznemireni kupac je odmah pozvao policiju pre nego što je Vilhoit uhapšen nekoliko milja niz put. Šerifova kancelarija okruga Iavapai objavila je saopštenje u kojem se detaljno navodi kako su rođaci dali policiji Vilhoitovo ime i on je postao osoba koja se smatra interesantnom.

Takođe im je rečeno da je nosio periku pre navodne otmice i da su ženu držali vezanu rajsferšlusom tokom većeg dela puta. U ažuriranju službenika, emitovanom u sredu, stoji: „22. avgusta u 17 časova žena u Ševronu u Seligmanu je signalizirala drugoj mušteriji i prosledila poruku u kojoj je navedeno njeno ime i zamolila mušteriju da nazove hitnu rekavši da je kidnapovana.

„Beleška je sadržala opis kombija u kome je bila žena, broj telefona i pisalo da idu u Kingman i Las Vegas. Na prijemniku poruke rekli su: „Kupac je preneo da je kombi upravo krenuo na zapad na I-40 i dao opise odeće za ženu i muškarca sa kojim je putovala.

„ICSO je obavestio Odeljenje za javnu bezbednost da im pomogne u lociranju kombija, što su uspeli da urade na Mile Post 116 na I-40. Odrasla žena žrtva i 41-godišnji muškarac Džejkob Vilhojt su privedeni bez incidenata.“

Policajci su rekli da je u Vilhoitovoj Hondi pronađeno više komada vatrenog oružja. Vilhoit je optužen po nizu optužbi - uključujući uznemiravanje, pretnje, teški napad, protivzakonito zatvaranje i otmicu.

Policija je dodala: „Izvanredna akcija žrtve u prenošenju poruke, spremnost mušterije da pomogne i brze akcije ICSO i DPS spasile su žrtvu od njenog kidnapera i omogućile joj da se vrati kući sa svojom porodicom.

Vilhoit je bio zatvoren u jedinici 3 lokalnog zatvora u okrugu Iavapai. Iznos kaucije nije preciziran.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading