silovanje
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ramazan Mukalazi, (40), rođen u Ugandi, izgubio je pravo na život u Britaniji nakon što je bio u zatvoru zbog silovanja 21-godišnje devojke dok se vraćala kući iz noćnog izlaska u centru Londona 2008.

Zgrabio svoju žrtvu s leđa i rekao joj 'ako vrištiš, iščupaću ti jezik' pre nego što je silovao.

Prošlog novembra, u roku od 22 meseca nakon što je pušten na slobodu uz kauciju za imigraciju, podvrgnuo je 66-godišnju ženu drugom „svirepom“ seksualnom napadu, nakon što je konzumirao alkohol i kanabis, prenosi Daily Mail.

Mukalazi se izjasnio krivim za pokušaj silovanja i nanošenje teških telesnih povreda sa namerom.

U petak, sudija Pol Dagdejl rekao je Mukalaziju da je on "veoma opasan" čovek i osudio ga na doživotni zatvor na minimalnu kaznu od 11 godina.

Optuženom je rekao:

„Brutalno ste napali 66-godišnju ženu koja je sama hodala ulicom u Haunslovu u mraku novembarskog jutra. Napali ste je isključivo sa ciljem da je silujete, što ste onda i pokušali da uradite. Udarili ste je u glavu, zbog čega je dobila krvarenje u mozgu. Vi predstavljate stalni rizik da ćete ponovo silovati i to u nasilnim okolnostima. Po mom sudu, ti si veoma opasan čovek."

 Izlažući pozadinu slučaja, tužilac Maks Hardi rekao je da je optuženom izrečena neodređena kazna sa minimalnom kaznom od 48 meseci zatvora zbog silovanja 2009. godine i preporučena za deportaciju.

Mukalazi je pušten na slobodu u septembru 2018. nakon što je odležao više od deset godina zatvora, ali je opozvan u oktobru 2019. zbog 'rizičnog ponašanja' opisanog kao neželjeni napadi prema ženi u noćnom klubu u Češiru. Kasnije je prebačen u imigracioni pritvorski centar pre nego što je pušten uz kauciju za imigraciju u januaru 2021.

Početkom prošlog novembra, 66-godišnja žrtva je viđena kako povređena leži na trotoaru u Martindejl Roudu u Haunslovu, a optuženi čuči pored nje.

Prolaznik je pogrešno pomislio da se brine za ženu koja je ispuštala "zvuk grgljanja", rekao je Hardi. Upitan da li treba pozvati hitnu pomoć, Mukalazi je tom čoveku rekao da „odlazi“. Nakon što je pozvao hitnu pomoć, muškarac je bio "šokiran" kada se vratio na lice mesta i zatekao okrivljenog kako vuče ženu za noge u uličicu.

On je upozorio policiju i policajci su našli optuženog sa pantalonama oko članaka, rečeno je sudu.

Žrtva, koja se iz pravnih razloga ne može identifikovati, imala je teške rane na glavi, a lice joj je bilo krvavo.

Nakon podizanja optužnice, optuženi je prvobitno tvrdio da je pronašao ženu kako leži na zemlji i da je pala u drvenu ogradu i na beton, ali lekarski izveštaj je zaključio da je udarena u uvo, pesnicom u oko i pretrpela udarce u glavu u nasilnom napadu.

Gospođa Dejvi je rekla na sudu da je njen klijent „namešten da propadne” nakon što je napustio zatvor i postao beskućnik jer nije mogao da radi ili traži beneficije kao rezultat njegovog promenjenog imigracionog statusa.

Rekla je: „U vreme zločina živeo je sa ocem. Konzumirao je alkohol i kanabis. On je zaista bio na neverovatno niskoj oseci.'

Ona je dodala: „Preko mene on izražava kajanje i kaže da mu je žao. On zna da nema izgovora.'

Sudija Dugdejl je rekao da je nakon drugog napada optuženi opozvan na osnovu prvobitne kazne IPP (Zatvor za javnu zaštitu).

Optuženom je rekao: 'Ovlašćenja IPP-a za zaštitu javnosti su bila očigledno neadekvatna da kontrolišu opasnost koju ste predstavljali za javnost.'

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading