DRON "IZLETEO" IZ KESE SA DOKAZIMA! Najnovije informacije iz crnogorskog TRILERA o tunelu (FOTO)
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Jedan od ispreturanih predmeta tiče se jednog od vođa kavačke grupe Slobodana Kašćelana, saznaju “Vijesti”. Šef Višeg suda tvrdio da iz depoa ništa ne fali, direktor policije odgovorio da ne misli da je tunel rekreativno prekopan.

U stanu odakle se krenulo u akciju, pronađen šut, ali i dio stvari koje istražiteljima mogu pomoći u rasvjetljavanju slučaja

Dron “izleteo” iz kese sa dokazima

Iako nije precizirano koji od nekoliko predmeta formiranih protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan je najviše zanimao “rudare”, sagovornik “Vijesti” kazao je da je to predmet u kome je zaplenjen i dron.

Dron se pominje u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva protiv Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana i još 14 osoba, zbog planiranja ubistva sada pokojnih pripadnika škaljarskog klana Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića. Članovima te grupe označili su i Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Prema dokazima plan im je bio da Vukotića likvidiraju dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu.

Kao osobe koje su imale zadatak da ubiju vođu škaljaraca označeni su Vukčević, Terzić i još jedan zasada nepoznati član kriminalne grupe.

U već potvrđenoj optužnici navodi se da je deo Zvicerove ekipe obučavan kako da dronovima prenese eksplozivne naprave i fizički likvidira pripadnike škaljarskog klana.

Prema tvrdnjama SDT-a, i državni prvak u padobranstvu, Saša Dragojević, dio je ekipe koja je tokom 2020. godine planirala ubistvo dvojice škaljaraca.

Taj službenik podgoričke javne administracije, uhapšen je u julu 2023. godine, sa još dve osobe, zbog sumnje da je dio višečlane mafijaške organizacije kojom je rukovodio vođa kavačkog klana, Zvicer.

Dragojević je dio podgoričke Službe zaštite i spasavanja i instruktor je za upravljanje dronovima.

Osim Dragojevića, u julu su uhapšeni i Boris Pejović i Borko Bešović, inače jedan od najspremnijih vojnih specijalaca koji je igrao bitnu ulogu u kavačkoj kriminalnoj ekipi.

Bešoviću, pripadniku Bataljona za borbenu podršku Vojske Crne Gore, služba je prestala krajem 2022. godine zbog bezbjednosnih prijetnji.

Zbog planiranja likvidacija sada pokojnih Vukotića i Jovanovića, krivična prijava podneta je i protiv Zvicerovog rođaka Radoja Živkovića zvanog Žuti.

Obećana zemlja narko klanova

Političar Goran Danilović ocijenio je skandaloznim obraćanje šefa Višeg suda, a povodom kopanja tunela do prostorije sa dokazima.

“Bizarnije ne može biti!... Kaže čovjek da ne znaju šta se sve moglo desiti da taj otvor nije primijećen? A šta se moglo desiti? Neko bi valjda ušao u depo i preturao po deponovanom materijalu i dokazima, zar ne? Možda bi i iznosio po paketić droge za prodaju? Možda bi u depou držao zatvorenike, a možda bi se i uselio sa širom familijom? Predsjednik kaže da je otvor primijećen! Čekajte: je li primijećen ili otkriven? Jesmo li mogli saznati danas zašto taj otvor nije primijećen juče? Koliki je taj otvor”, pitao je lider Ujedinjene Crne Gore.

Rekao je kako jedva čeka “dodatne informacije iz ovog trilera”.

“Ovo vam je, dragi moji, ono kad vas sreća pogleda, kad je Bog na strani naše otadžbine. Nigdje tuneli nijesu crni kao ispod Crne Gore”, poručio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading