DONETA ODLUKA O OPASNOJ RASI PASA KOJA JE UBIJALA DECU! Sunak najavio zabranu
Foto: Shutterstock

Premijer je rekao da će ova rasa biti zabranjena prema Zakonu o opasnim psima nakon niza zastrašujućih napada.

On je rekao da deli "užas" nacije zbog nekoliko video snimaka koji pokazuju žestoke scene poslednjih dana, uključujući i napade na decu.

Jedan muškarac preminuo je juče u Volsolu, u Stafordširu, nakon što je napadnut ispred osnovne škole.

Sunak je rekao: „Jasno je da se ne radi o nekolicini loše obučenih pasa, to je obrazac ponašanja i mora se zaustaviti".

On je naredio zvaničnicima da rade na definisanju opasne rase kako bi ona mogla biti zabranjena prema postojećem Zakonu o opasnim psima.

Kako britanski "San" prenosi zabrana se najverovatnije neće odnosti na vlasnike koji već poseduju ovu rasu, ali verovatno će morati da nose korpu sve vreme u javnosti.

Premijer je u video snimku objavljenom na Iks/Tvitter-u rekao: „Ovi psi su opasni i želim da uverim javnost da ćemo preduzeti sve neophodne korake da ih sačuvamo".

Juče je jedan muškarac preminuo nakon što su ga izmrcvarila dva psa - nedaleko od prestravljene dece koja su išla iz osnovne škole.

Hrabri prolaznici pokušali su da otrgnu pse sa čoveka nakon što su ga napali juče oko 15.12 u Stafordširu.

Bile su angažovane službe Hitne pomoći - ali sada je nažalost potvrđeno da je muškarac preminuo od zadobijenih povreda.

Komentarišući zabranu, Bejker, bivši ministar unutrašnjih poslova koji je doneo Zakon o opasnim psima 1991. godine, rekao je za LBC: „Snažno podržavam ono što je premijer rekao.To treba uraditi skoro odmah jer je ovo veoma opasna rasa i zapravo je ubijala decu i napadala druge ljude, a ne prihvatam stavove Kinološkog saveza i RSPCA da rase ne treba zabranjivati. Ovaj pas je, u stvari, uzgajan da bi se borio i da bi bio agresivan. Već je napravio dovoljno štete i premijer je potpuno u pravu što ga zabranjuje, prenosi thesun.co.uk.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading