RUSI U PANICI "Nešto nije u redu..."
Foto: AP/Foto: AP/Alexei Druzhinin

Kako podseća Kijev post, reč je o velikom napadu na brodogradilište koje se nalazi na anektiranom poluostrvu Krim, u kom je uništena i ruska podmornica. U napadu su, podsetimo, korišćene krstareće rakete.

Napad je bio toliko šokantan za Ruse da su, kako piše kijevski list, polako počeli da upadaju u paniku. Tako su se na društvenim mrežama pojavila pitanja poput ovog: "Dokle ćemo da ignorišemo ovakve stvari?”

Odmah je dobio i odgovor: “Do kraja, samo što niko ne zna čiji će kraj biti gori.”

Neki komentatori su čak otišli toliko daleko, što je inače u Rusiji kažnjivo – govoriti negativno o ratu u Ukrajini, da je napsiao da bi trebalo zaustaviti “specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini”, dodajući da su u napadu na Sevastopolj povređena 24 čoveka.

I taj komentar je izazvao odgovore, pa je stiglo pitanje: Da li misliš da će to zaustavitti terorističke napade?” “Neeee, tamo su zombi fašisti, trebalo bi ih zbrisati s lica zemlje.”

Sudeći po drugim objavama, Rusi su polako počeli da budu zabrinuti, bar javno, navodeći da bi se još gore stvari mogle dogoditi kada Kijev dobije još zapadnjačkog oružja. “A ako dobiju F-16, ili 17, šta će se onda dogoditi? Biće velike sramote onda”, napisao je jedan Rus.

Podsetio, napad na Sevastopolj je bio žestok i najavio je da Ukrajina namerava da zauzme Krim, tačku koju Moskva smatra svojom još od aneksije 2014. i koju brani kako zna i ume, odnosno sa svim što može.

Takođe, kontinuirano se sprovode i napadi na samu Moskvu, što je nagnalo jednog Rusa da konstatuje: "Nešto nije u redu s našim Kraljevstvom”.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading