Požar u Hrvatskoj
Foto: Printscreen/Facebook Printscreen/Slobodna Dalmacija

Veliki požar koji je zahvatio više od 10 hektara plastike na području fabrike Drava International u Brijestu kod Osijeka buknuo je u sredu rano ujutro, a oko 5 sati hitna poruka Direktorata civilne zaštite izbacila je iz kreveta sve koji žive na osječkom području. Dok su se građani probudili desetine vatrogasaca već su satima pokušavali ugasiti vatru.

- Situacija je grozna. Više od 10 hektara plastike gori i došlo je do zidova fabrike. Upravo sklanjamo sve zapaljive i eksplozivne predmete da bi sprečili da vatra zahvati i tu zgradu. Na žalost, jedan objekat vatra je već zahvatila. Nismo ga mogli spasiti. Temperatura koja se stvara je neverovatna, jednostavno rečeno grozna, ne možeš prići na više od 30 metara jer se topi oprema na nama. Hidrantska mreža unutar fabrike ostala je bez vode pa svako malo ostajemo bez vode u ključnim trenucima, a i da vode imamo bilo bi jako teško ugasiti vatru. Za sada smo svi živi i zdravi, ali ovo je pakao. Nema drugih reči. Ovako nešto još nisam video - rekao je za Glas Slavonije Boris Banjan, zamenik zapovednika Javne vatrogasne jedinice Osijek.

"OPREMA NAM SE TOPI KAD PRIĐEMO NA 30 METARA" Vatrogasci u šoku, šta to gori u Hrvatskoj?

Na terenu se nalazi 50-ak vatrogasaca s 20-ak vozila. U gašenje je bio uključen i robot za gašenje požara Civilne zaštite. Građani su dobili poruku u kojoj se navodi: "Molimo sve građane da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog delovanja gasova nastalih usled požara plastike". Na mestu događaja nalazi se i Dragan Vulin, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka.

- Stigla je dojava u ponoć i 40 minuta da je izbio požar u pogonu fabrike Drava International. Ovo je nezapamćen požar na području Osijeka. Prema mojoj proceni nekoliko hiljada kvadratnih metara gori. Gori plastika, balirana i skladištena. Bale su više od 5 metara. Ono što je važno reći je da požar, na žalost, još nije pod kontrolom, a u ovim trenucima zahvatio je i proizvodni objekt. Na terenu su Javne vatrogasne službe Osijeka i Belog Manastira i 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo s područja Grada Osijeka i okoline. Želim zahvaliti svim hrabrim vatrogascima koji su ovde na terenu od samog početka.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading