RUSIJA DOBIJA NOVO NAORUŽANJE Isporučena još jedna serija borbenih vozila
Foto: Alo/Tanjug

Volgogradska filijala Kurganmašzavoda (deo holdinga Visokoprecizni kompleksi državne korporacije Rostec ) isporučila je na vreme seriju remontovanih borbenih vazdušnih vozila BMD-2 i BTR-RD. Ovo prenosi RIA Novosti pozivajući se na pres-službu Kompleksa visoke preciznosti.

 „Danas smo isporučili još jednu seriju borbenih vozila za padobrance. Želeo bih da istaknem profesionalizam naših zaposlenih koji su uključeni u popravku opreme“, citira pres-služba reči izvršnog direktora preduzeća Fizulija Sejfedova.

U pres-službi su takođe pojasnili da su sve glavne komponente i sklopovi na borbenim vozilima u potpunosti popravljeni ili zamenjeni novim. Nakon završenih radova, vozila su prošla sve vrste pogonskih i paljbenih testova i primljena su od strane vojnih prijemnih predstavnika. Količina isporučene serije nije navedena.

Ranije je objavljeno da je koncern Kizljarski elektromehanički pogon, takođe deo holdinga Rostec High Precision Complekes, razvio automatizovani sistem kontrole oružja koji vam omogućava da programirate municiju. Sistem će moći da pogađa mete u skloništima i uništava bespilotne letelice (UAV).

U avgustu, na forumu Armija-2023, predstavljen je brodski žiro-stabilizovani daljinski upravljani borbeni modul Narvhal, dizajniran za borbu protiv morskih i vazdušnih dronova . 

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading