izrael
Foto: EPA/EPA Mohammed Saber

"U kontaktu smo sa vlastima obe strane, na svim nivoima, kako bismo izbegli ozbiljniju eskalaciju", navodi se u objavi UNFIL-a na društvenoj mreži X (Tviter). Kaže se da mirovnjaci Ujedinjenih nacija ostaju na svojim pozicijama, a da će neki nastaviti da rade iz skloništa radi njihove bezbednosti.

"Pozivamo sve da budu uzdržani i iskoriste UNIFIL-ove mehanizme za vezu i koordinaciju za deeskalaciju, kako bi se sprečilo brzo pogoršanje bezbednosne situacije", poručuju iz mirovne misije UN u Libanu.

Prethodno je izraelska vojska (IDF) saopštila da je izvela vazdušne udare na delove Libana, nakon što je sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata. Kasnije je libanska militantna grupa Hezbolah preuzela odgovornost za napade na Izrael.

BONUS VIDEO

"U kontaktu smo sa vlastima obe strane, na svim nivoima, kako bismo izbegli ozbiljniju eskalaciju", navodi se u objavi UNFIL-a na društvenoj mreži X (Tviter). Kaže se da mirovnjaci Ujedinjenih nacija ostaju na svojim pozicijama, a da će neki nastaviti da rade iz skloništa radi njihove bezbednosti. "Pozivamo sve da budu uzdržani i iskoriste UNIFIL-ove mehanizme za vezu i koordinaciju za deeskalaciju, kako bi se sprečilo brzo pogoršanje bezbednosne situacije", poručuju iz mirovne misije UN u Libanu. Prethodno je izraelska vojska (IDF) saopštila da je izvela vazdušne udare na delove Libana, nakon što je sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata. Kasnije je libanska militantna grupa Hezbolah preuzela odgovornost za napade na Izrael.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading