Aleksandar Nikolić
Foto: Alo/Ilustracija/Tanjug/AP

- Jučerašnja situacija je bila bolja, danas ima više sukoba. Do podneva je bilo dva granatiranja. Šest žarišta je i dalje aktivno, a najviše sukoba se odigrava u blizini Sderota- rekao nam je Aleksandar i otkrio da li je prisutna panika među ljudima. 

- Nema panike, prisutan je veliki bes, ogorčenost i zaprepašćenje. Ljudi su mnogo zabrinuti za 150 Izraelaca koji se vode kao nestali. Za jedan dan je poginulo najmanje 700 ljudi. Prikazani su snimci svirepih ubistava, što izaziva veliku tugu, ali i bes. Nekoliko raketa je bačeno na stambene jedinice - objasnio je trenutno stanje u Izraelu Nikolić.

On je otkrio i da je Srbin koji je ranjen tokom sukoba dobro, da mu je ukazana pomoć, a da o nestalom unuku Novosađanina još uvek nema vesti.

- Naš državljanin koji je povređen je dobro. Odmah je zbrinut, a u pitanju su bile lakše povrede. O nestalom momku još uvek nemamo vesti, pokušavamo na sve načine da dođemo do informacija u ovim uslovima, i to je veoma bolna tema bez obzira čiji je on državljanin. 

Istakao je i da je, kao i kod svih, i kod njega prisutan strah, ali da nije ni pomislio da napusti Izrael.

- Napuštanje Izraela mi nije bila opcija ni u jednom trenutku. Moja dužnost je da budem ovde uz naš narod. Naravno, strah kod svake osobe postoji.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading