Hezbolah
Foto: AP/Hassan Ammar (STF)

- Palestina nije Ukrajina. Ako SAD intervenišu direktno, sve pozicije SAD u regionu će postati legitimne mete osovine otpora i suočiti se sa našim napadima. I tog dana neće biti crvenih linija - saopštio je danas portparol te libanske ekstremističke organizacije pošto SAD premeštaju ratne brodove bliže Izraelu, kako prenose izraelski mediji.

U nedelju je objavljeno da SAD premeštaju udarnu grupu nosača aviona u istočni Mediteran da bi bila spremna da pomogne Izraelu i da će poslati dodatnu vojnu pomoć, preneo je AP.

- Rizik da se treća strana umeša u sukob je visoka - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Vrlo je važno naći načina što je moguće pre da se krene ka nekoj vrsti pregovaračkog procesa kako bi se smanjila ekalacija i udaljilo od vojnog rešenja - prenela je novinska agencija TASS.

Beta navodi da je proiranski Hezbolah ispalio rakete i minobacačke projektile na izraelske pozicije u nedelju i izraelska vojska je odgovorila.

Neke zemlje Zapada izrazile su bojazan da bi se Iaran mogao umešati u ofanzivu Hamasa protiv Izraela, a Teheran je odbacio takve optužbe.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading