Izraelska vojska
Foto: Shutterstock/Shutterstock

U prevodu, na granici se gomila vojska, a svet je u iščekivanju velikih kopnenih operacija u Gazi. Uostalom, premijer Benjamin Netanjahu je rekao da su vazdušni napadi na Gazu "samo početak".

U ovom trenutku samo je pitanje kada će krenuti kopnena operacija, jer je vremena sve manje. O čemu je reč?

To je najbolje objasnio jedan bivši vladin službenik za Bi-Bi-Si.

Izrael je svestan da u ovim trenucima više nego ikad uživa međunarodnu podršku i definitivno je ovo trenutak koji mora da iskoristiti.

Pretpostavlja se da imaju barem dve nedelje vremena da unište Hamas i Gazu pretvore u prah i pepeo pre nego što se spusti rapma iz Vašingtona (jedine sile koja je ovde važna).

"Ako je Izrael odlučan da zada odlučujući udarac Hamasu, da će neizbežno uključiti opsežnu kopnenu operaciju. Broj civilnih žrtava će samo rasti", rekao je.

U ovim trenucima glavno je pitanje što je s izraelskim taocima koji su prebačeni u pojas Gaze.

"Ako Hamas počne da ubija civile, učinićemo Hamasu ono što je svet učinio ISIS-u i Al-Kaidi", rekao je bivši vladin službenik.

Podsetimo, tokom noći izraelske vazdušne snage su delove Gaze pretvorile u prah i pepeo. Izvedeno je više od 200 napada.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading