Shutterstock
Foto: Shutterstock/Shutterstock

''Naše rakete, dronovi, i specijalne snage spremne su da usmere kvalitativne udare na američkog neprijatelja u njegovim bazama i naruše njegove interese, ako se umeša u ovu bitku'', rekao je al-Hamidavi.

Zapretio je i da će ta grupa lansirati rakete na izraelske ciljeve, prenosi Tajms of Izrael.

On je pozvao Iračane da demonstriraju i prikupe sredstva kako bi ih donirali ''vojnoj kampanji Hamasa''.

Ranije danas, Hadi Al-Amiri, moćni irački političar blizak Iranu i ključna ličnost u međustranačkom savezu koji podržava iračku vladu, takođe je zapretio da će se američki interesi naći na meti, ukoliko SAD vojno intervenišu na strani Izraela u sukobu sa Hamasom.

"Ako oni budu intervenisali i mi ćemo intervenisati... Ako bi Amerikanci otvoreno intervenisali u ovom sukobu, svi američki interesi biće legitimni ciljevi i nećemo oklevati da ih gađamo", rekao je Al-Amiri tokom plemenskog skupa u Bagdadu.

Proteklih godina su iračke frakcije koje podržava Iran redovno raketirale položaje američkih vojnih snaga u Iraku i ambasadu SAD u Bagdadu.

SAD trenutno imaju 2.500 vojnika u Iraku i dodatnih 900 vojnika u Siriji, sa zadatkom da savetuju i pomažu lokalne trupe u borbi protiv Islamske države.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading