policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sud je saslušao serijskog seksualnog prestupnika koji je pokušao da ubije penzionerku u napadu nožem na obali reke.

Entonija Robertsa je u utorak sudija osudio na doživotni zatvor na minimalnu kaznu od 28 godina i devet meseci, koji je rekao da su okolnosti puštanja 56-godišnjaka na slobodu "bile na drugima da ispitaju". Sudu je rečeno da je Roberts, serijski seksualni prestupnik, bio bez majice kada je u ranim satima 7. maja više puta izbo ženu staru 70 godina pored reke Severn u Vusteru, piše Daily mail.

Na ročištu za izricanje presude Robertsu se pojavilo da je pet meseci ranije pušten iz doživotne robije jer je pokušao da ubije 16-godišnju devojku nožem i ranio ženu od 19 godina u podvožnjaku u Ruberiju, blizu Birmingema, 1990.

On takođe ima brojne prethodne osude koje datiraju iz 1982, 1983, 1984. i 1985. godine, uključujući seksualne prestupe.

Jedna od žrtava pročitala je sudu izjavu u kojoj objašnjava da je zadobila desetina povreda, od kojih su mnoge bile opasne po život. 

Žena, koja se na sudu pominje kao gospođa A, borila se sa suzama dok se obraćala sudu i Robertsu, koji je slušao preko zatvorske video veze.

Rekla je:

„Ako bi mu ikada ponovo bilo dozvoljeno da luta po zajednici, smatrala bih da je nemoguće da napustim svoj dom, postajući neko ko se plaši da izađe napolje ili čak da otvori vrata.

„Ne želim da ovaj čovek ima trajan uticaj na mene, ali znam da hoće.

„Povrede koje mi je naneo menjaju život, ali odbijam da mu dozvolim da utiče na mene više nego što je apsolutno neophodno." - navela je žrtva.

"Ovaj čovek je pokušao da mi oduzme život, ali nije uspeo. Nastaviću da živim svoj život i vratiću se da radim ono što volim.'

Roberts se na prethodnom ročištu izjasnio krivim za pokušaj ubistva, napad i posedovanje noža na javnom mestu. Sudu je rečeno da Roberts iz Grin Hila u Vusteru ima hromozomski poremećaj i da mu je 1993. dijagnostikovan „nelečivi“ psihopatski poremećaj ličnosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading