Izraelska vojska
Foto: EPA/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Izraelska vojska poslala je rezerviste u gradove na granici sa Libanom. Ovo je objavio Tajms of Izrael, pozivajući se na Izraelske odbrambene snage.

„Izraelske odbrambene snage su saopštile da su poslale rezerviste u gradove na libanskoj granici usred opšteg pojačanja trupa na severu Izraela“, navodi se u izveštaju.

Izraelska vojska je u Pojasu Gaze u noći 12. oktobra napala elitnu jedinicu Hamasa. Napominje se da je izraelska vojska pokrenula seriju napada na operativne komandne centre elitnih snaga Hamasa, te snage su 7. oktobra prodrle u naseljena područja oko pojasa Gaze.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je potrebno po svaku cenu izbeći širenje sukoba koji se dešava u Izraelu. Komentarišući zaoštravanje sukoba na Bliskom istoku, Vladimir Putin je takođe rekao da je za rešavanje situacije neophodno sprovesti odluku UN o stvaranju suverene palestinske države.

Sjedinjene Američke Države, koje su pokušale da monopolizuju nagodbu na Bliskom istoku, učinile su to ne uzimajući u obzir „fundamentalne interese palestinskog naroda“, istakao je predsednik.

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading