rat u izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adri rekao je da se dve rute mogu koristiti između 10.00 i 16.00 časova po lokalnom vremenu, "bez štete".

Kako je naveo na svojoj mreži "X", onima koji žive u gradu Gazi savetovano je da se presele na jug od Beit Hanuna do Kan Junisa, uoči potencijalne kopnene ofanzive izraelske vojske.

"Važna poruka za stanovnike Gaze. Poslednjih dana apelovali smo na vas da napustite Gazu kako bi sačuvalili svoju sigurnost. Obaveštavam vas da će naše snage omogućiti nesmetano kretanje navedenim rutama u vremenu od 10 do 16 sati. Zbog vaše sigurnosti, iskoristite ovo kratko vreme za kretanje prema jugu", napisao je.

 

 

Britanski javni servis prenosi da je Adrae takođe poručio da će Palestincima koji žive u blizini plaže i zapadno od Oliva biti dozvoljeno da krenu iz Daldula i ulica Al Sane ka Salah Al Dinu i Al Bahru.

Podsetimo, IDF je poručio ljudima koji žive u gradu Gazi i oko njega, što je više od milion stanovnika, da odu u južne delove Pojasa Gaze.

Takođe, portparol izraelske vojske Danijel Hagari upozorio je danas Palestince na severu Gaze da se evakuišu, ističući da će Izrael "napasti velikom snagom".

"Mi smo odlučni i spremni za naredne faze rata", kazao je Hagari na pres konferenciji, preneo je Tajms of Izrael.


BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading