Izrael
Foto: Alo/Tanjug

On je ponovio da je Ministarstvo odbrane naredilo stanovnicima koji se nalaze u blizini linije sukoba da se evakuišu. Međutim, prema njegovim rečima, njihovu evakuaciju blokira Hamas.

"Apelujemo na stanovnike u okolini Gaze, idite na jug, idite na jug. Jer, mi se borimo, u toku su borbe, idite na jug. Napravljeni su koridori za vas, idite južno od Gaza reke", rekao je on.

Takođe, je apelovao i na lokalno stanovništvo da bude odgovorno i dopusti izraelskoj vojsci da izvršava svoje zadatke: “U poslednjoj sedmici smo pregrupisali naše snage, u cilju izvršavanja zadataka, ali takođe i stanovništvo mora da bude svesno upotrebe oružja i da se pridržavaju bezbednosnih uputstava. Bilo je u poslednje vreme mnogo grešaka u vezi upotrebe oružja. Napominjem, držite se bezbednosnih uputstava. Oružje bi trebalo da koristi samo vojska”, rekao je on.

 

 

Govoreći o severnom frontu, Hagari je istakao da je Hezbolah izveo nekoliko napada na Izrael u nedelju, s ciljem da odvrati IDF od borbi u Pojasu Gaze.

"Spremni smo i za sever, reorganizovali smo naše snage i delovaćemo ofanzivno protiv svakog napada protiv nas. Podsetio je da je ministar odbrane naredio evakuaciju stanovnika u radijusu od 2 kilometra oko granice sa Libanom", rekao je on, objasnivši da je cilj te naredbe da se smanje rizici po lokalno stanovništvo, kao i da se vojci obezbedi nesmetano delovanje.

"Nećemo rizik, zadatak je borba protiv terorističke grupe Hamas. Imamo jaku vojsku i spremni smo da ratujemo na dva fronta i na više. Ako Heznolah odlući da nas testira naš odgvoor će biti smrtonosan", zaključio je portparol IDF-a.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading