hamasovi vojnici
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ The Wall Street Journal

Dr Basem Naim, šef za političke i međunarodne odnose Hamasa, rekao je za Sky News, da ne zna da li je 199 izraelskih civila koji su uzeti za taoce i dalje u životu, jer je "Gaza pod teškim bombardovanjem".

- Rekli smo svim posrednicima da smo spremni da oslobodimo sve civilne taoce u trenutku kada se zaustavi agresija na naš narod - rekao je on za Sky News.

Naim je upozorio da bi "kontinuirano bombardovanje izraelskih snaga moglo da dovede u opasnost živote talaca, a devet ih je do sada umrlo".

Na pitanje da li prihvata da je Hamas ubijao izraelske civile, Naim je rekao da "nije prihvatljivo" i da je "zaista sramotno" razgovarati o nečemu od pre nedelju dana kada je 3.000 Palestinaca sada "ubijeno i masakrirano".

Dalje je rekao da je Hamasov cilj bio "osloboditi se okupacije i osloboditi se zagušljive opsade", dodajući: "Rat sam po sebi nije cilj."

BONUS VIDEO

 

@alo_portal "NE SKIDAM OSMEH SVOJ, JER ON JE PREDSEDNIK MOJ" Baka pročitala Vučiću pesmu, pa dobila aplauz #alodnevnenovine #alo #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading