tenk
Foto: Alo/Printscreen

 Ovo su u intervjuu za TASS izvestili predstavnici naučnog udruženja .

„Proizvod radi u sedam frekventnih opsega i sposoban je da potisne komercijalne dronove, uređaje tipa aviona i FPV bespilotne letelice“, saopštila je organizacija. Prema rečima programera, sedam opsega je maksimalan broj do sada, takvi dronovi su već predstavljeni u Kini , ali su se prvi put pojavili na ruskom tržištu. Međutim, do sada bespilotna letelica nije 100 posto sposobna da potisne bilo koji top na svetu.

„Zbog toga ne možemo da tvrdimo da gasimo 100 odsto dronova, gasimo većinu dronova“, dodala je nevladina organizacija „Kajsant“.

Protiv-dronova top ruske proizvodnje težak je oko 5,5 kilograma i deluje na udaljenosti do 1,5 kilometara. Razvoj se uspešno dokazao u uslovima testiranja, au budućnosti se planira da se koristi u severozapadnom regionu.

Ranije je korišćenje ruskog sistema TOS-2 Tosočka u zoni specijalne operacije nazvano noćnom morom za Oružane snage Ukrajine. Poljska je izvestila da je „salva iz ovog oružja sposobna da izazove monstruoznu štetu za nekoliko sekundi i uništi svakoga u svom dometu“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading