Rat u Izraelu
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Kako je preneo CNN, u bolničkoj mrtvačnici Gaze na telima troje dece primećeno je ispisano ime crnim mastilom na koži. Tela su ležala u mrtvačnici a po jedna nogavica je bila podignuta da se vidi šta piše.

- Primili smo neke slučajeve u kojima su roditelji ispisali imena svoje dece na njihovim nogama i abdomenu – rekao je CNN-u dr Abdula Raman al Masri, šef odeljenja hitne pomoći bolnice Al Aksa u Deir al Balahu u Gazi.

On je rekao da se roditelji plaše da se deci “može dogoditi bilo šta” i da niko ne bi mogao da ih identifikuje.

- To znači da oni osećaju da su na meti u svakom trenutku i da mogu biti povređeni ili ubijeni – rekao je dr Masri.

Kako piše CNN, crno mastilo je mali znak straha i očaja koji osećaju roditelji gusto naseljene enklave dok Izrael nastavlja sa vazdušnim udarima u znak odzmazde za brutalni napad Hamasa 7. oktobra.

Ono što smo primetili je da mnogi roditelji ispisuju imena svoje dece na njihove noge kako bi mogla da se identifikuju ako se izgube nakon vazdušnih udara. Ovo je novi fenomen koji je upravo počeo u Gazi – rekao je neimenovani nadzornik.

- Mnoga deca su nestala, mnoga dođu ovde sa razbijenim lobanjama... Nemoguće je identifikovati ih, samo ako su ispisana imena onda se identifikuju – rekao je on.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading