Rat u Izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Boško Zorić, pukovnik u penziji, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je govorio o ovom krvavom sukobu Hamasa i Izraela i nadanju sveta da može doći do nekog primirja.

Nema ni slova govora o nekom primirju, već vidimo intenzivne pripreme za nešto što će biti mnogo krvavije ako se realizuje, a mislim da hoće, a to je ta kopnena ofanziva na Gazu i konačnog obračuna sa Hamasom. Ako dođe do tog scenarija i eskalacije. Ko se može uključiti? Već imamo najave da će se Hezbolah iz južnog Libana sigurno uključiti. Vidite retoriku ovih dana između Izraela i Irana i šta ministri spoljnih poslova najavljuju. Dakle, Iran će se sigurno kao sponzor uključiti, a to posle može da dovede do kompletnog revolta muslimanskog stanovništva - rekao je Zorić.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading