Jočeved Lifšic
Foto: Alo/Printsreen/Youtube

Lifšic i njenog muža kidnapovali su napadači Hamasa na motorima i odveli ih u "paukovu mrežu" tunela ispod Gaze, rekla je ona, prenosi BBC. Opisala je da su je na putu udarili motkama, ali je rekla da se prema većini talaca "dobro postupa". Oslobođena je zajedno sa drugom ženom Nurit Kuper (79).

Fotografije na kojima je ona prikazana pokazuju kako se starica rukuje sa napadačem Hamasa, samo nekoliko sekundi pre nego što je predata Međunarodnom crvenom krstu na prelazu Rafa između Gaze i susednog Egipta.

"Šalom", čini se da kaže revolverašu – hebrejska reč za mir.

Lifšic je, zajedno sa svojim mužem Odedom, kidnapovana iz kibuca Nir Oz u južnom Izraelu 7. oktobra. On i dalje nije oslobođen.

Bilo je rano ujutro kada je Hamas napao njihov kibuc. Veruje se da je svaki četvrti stanovnik ubijen ili kidnapovan, uključujući mnogo dece, prenosi BBC.

Govoreći na konferenciji za novinare iz bolnice Ičilov u Tel Avivu, samo nekoliko sati nakon puštanja na slobodu,  Lifšic je objasnila šta se dogodilo nakon što je kidnapovana.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading