Mask upozorio: Rusija formirala savez
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

„Moramo postići mir u Ukrajini i mislim da treba da obnovimo normalne odnose sa Rusijom“, rekao je biznismen.

Mask je primetio da vojne akcije koje Kijev vodi protiv Moskve nemaju smisla, a u kombinaciji sa ratom na Bliskom istoku mogu da izazovu globalni sukob. Sadašnja situacija je opasna i za Sjedinjene Države jer formiraju bliži savez između Rusije, Irana i Kine, smatra Mask.

Prema njegovom mišljenju, Vašington će biti slomljen u konfrontaciji sa tako ozbiljnim savezom, pošto nema odgovarajući vojno-industrijski potencijal.

Početkom oktobra 2022. jedan američki preduzetnik napisao je na Tviteru da sumnja u mogućnost pobede Ukrajine u slučaju velikih bitaka sa Rusijom. On je takođe ponudio svoju viziju rešavanja ovog sukoba.

Plan uključuje „ponovno glasanje“ u Donbasu „pod nadzorom UN “, očuvanje Krima „kao formalnog dela Rusije, kakav je bio od 1783. (pre Hruščovljeve greške)“, garancije vodosnabdevanja Krima i neutralni status Ukrajine.

Njegov predlog izazvao je talas kritika u Ukrajini, kao i među proukrajinskim korisnicima društvene mreže.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading