ZVICER ZNAO SVE DETALJE MEĐUNARODNE POLICIJSKE AKCIJE U NEMAČKOJ SDT: Tajnu otkrio policajac
Foto: Printscreen/Printscreen

Ističe se da o svemu svedoči telefonska komunikacija preko aplikacije “Skaj”.

“Da je okrivljeni Radoje Zvicer okrivljenom Ljubu Miloviću istog dana, posle pronalaska opojne droge na brodu “Budva” u Hamburgu, poslao poruku da će sada Dejo dobiti činova, što se očigledno odnosi na okrivljenog Dejana Kneževića, te konačno činjenice da je okrivljeni Radoje Zvicer dana 2. maja 2020. godine u 09.20 časova znao sve pojedinosti zaplene opojne droge kokain na brodu ‘Budva’ u Hamburgu, u pogledu broja torbi, ukupne količine, mesta gde je pronađena, koje je lice lišeno slobode, a te pojedinosti mu je saopštio okrivljeni Ljubo Milović., Te su činjenice u to vreme bile saopštene jedino okrivljenom Dejanu Kneževiću, koji je jedini komunicirao sa organima otkrivanja i gonjenja SR Nemačke”, piše u optužnici.

U jednom slučaju u oktobru mesecu 2020.godine, Zvicer je bio taj koji je, preko okrivljenog Ljuba Milovća, kod okrivljenog Dejana Kneževića inicirao da se prema Vuku Živkoviću odrede mere tajnog nadzora, što je i učinjeno, kada je Odsek za borbu protiv krijumčarenja droga, kojim je u to vreme rukovodio Knežević, inicirao proširenje mera tajnog nadzora i prema ovom licu.

“A pošto je okrivljeni Dejan Knežević dva dana pre toga obećao okrivljenom Ljubu Miloviću da će to učiiniti. Iako je okrivljeni Dejan Knežević u odbrani tvrdio da sa okrivljenim Ljubom Milovićem nije u bilo kakvim bližim relacijama od poznaničkih, njegova odbrana je u potpunosti opovrgnuta citiranim SKY ECC komunikacijama”, navodi se u tekstu optužnice. 

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv ukupno 21 osobe, među kojima su visoki policijski službenici i operativci i navodni vođe i pripadnici crnogorskih narko klanova. Optuženi su za krijumčarenje više tona kokaina, pranje više miliona eura, zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja.

Među optuženima su odbegli policajac Ljubo Milović, službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović koji je u pritvoru i Dejan Knežević koji je pre hapšenja bio pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore.

Optužnica je obuhvatila i Radoja Zvicera koji je u bekstvu a slovi za jednog od navodnih vođa “kavačkog” kriminalnog klana.

Svi oni terete se za krivična dela izvršena od 2019. godine do februara 2021. godine u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike. 

Podsetimo, u maju 2020. godine zvanično je isticano da je crnogorska policija, u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Njemačke i američke aencije DEA, realizovala akciju koja je rezultirala presecanjem rute krijumčarenja kokaina iz država Južne Amerike ka Evropi. Tada je na brodu “Budva“ u Nemačkoj zaplenjeno oko pola tone kokaina. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading