Srbija ima novo ubojito sredstvo protiv neprijateljskih dronova (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Anti-dron radio-ometač je dizajniran da onemogući let neovlašćenih dronova ometanjem njihovih komunikacionih signala i njihovih signala satelitskog navođenja putem GNSS mreže.

Namenjen je za zaštitu vojnih baza, instalacija i druge značajne vojne imovine, za obezbeđivanje mesta komandovanja i okupljanja vojnog osoblja, oblasti javnog okupljanja i za zaštitu VIP osoba od napada dronova.

Takođe ovaj ometač se koristi za sprečavanje terorističkih napada, ilegalnog osmatranja i izviđanja, krijumčarenja, protiv elektronskog izviđanja i prikupljanja podataka i sudara u vazduhu.

Anti-dron radio-ometač može biti aktiviran bilo selektivno bilo istovremeno u spektru širine od 400 MHz do 6 GHz ciljajući šest opsega od interesa u kojima je moguće prekinuti system C2 veze komandovanja i kontrole koje se obično koriste u celom okruženju pretnji bespilotnih letelica.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading