Rat u Izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Portparol Ministarstva Ašraf al-Kudra rekao je na konferenciji za novinare da je pogođena škola Al-Fakhora i nazvao takav čin "masakrom", prenosi Al Arabija. 

On je rekao da većinu žrtava čine žene i deca koji su sedeli u školskom dvorištu, dodaje Al Džazira. 

Najmanje jedan vazdušni udar pogodio je školsko igralište gde su bili šatori za izbegle porodice. Drugi napad pogodio je školu gde su žene pekle hčeb, saopšteno je.

Škola Al-Fakhura najveća je na severu Pojasa Gaze i smeštena je u izbegličkom kampu Džabalija.
Školu vodi UN-ova agencija za palestinske izbeglice UNRWA.

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze juče je saopštilo da je najmanje 20 osoba ubijeno, a više desetina ranjeno u izraelskom napadu na školu  ''Osama Ben Zaid''  kojom upravlja agencija Ujedinjenih nacija u Pojasu Gaze, u kojoj su se nalazili interno raseljeni Palestinci, koji su tu pokušali da pronađu sklonište.

Među žrtvama ima dece, ali no UNRWA zasad nije potvrdila tačan broj poginulih. 

Fotografije Rojtersa nakon udara pokazuju uništen nameštaj i drugu imovinu razbacanu po tlu, lokve krvi i ljude koji plaču.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading