silovanje
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Huan Manuel Hernandez izjasnio se krivim za krivično delo silovanja žrtve koja ima 16 ili 17 godina pred okružnim sudijom Brusom Piketom u utorak.

Ernandez je prvobitno bio optužen po tri tačke za silovanje žrtve koja ima 16 ili 17 godina.

Prema sporazumu o priznanju krivice podnetom u utorak, Ernandez je pristao da prizna krivicu po jednoj od tačaka, u zamenu da tužilaštvo odustane od preostale dve optužbe i preporuči najmanje četiri, a najviše 20 godina zatvora pri izricanju presude.

Ernandez će takođe morati da se registruje kao prestupnik, a zabrana kontakta sa žrtvom biće produžena na 20 godina od datuma izricanja presude.

Piketu je izricanje presude zakazano za 10. januar 2024.

Sporazum je neobavezujući za sud, što znači da Piket ne mora da osudi Ernandeza na preporučeno vreme i može da ga osudi na više ili manje ako smatra da treba.

Pozadina slučaja

Dana 15. maja, policajci Ajdaho Folsa u Sjedinjenim Američkim državama dobili su dojavu da je Hernandez imao nezakonit odnos sa 17-godišnjom devojkom.

Kada su policajci intervjuisali žrtvu, ona je odbila da im da Hernandezovo ime, ali je opisala kako izgleda unutrašnjost njegovog doma i spavaće sobe.

Prema policijskim izveštajima, žrtva je dozvolila policajcima da pogledaju njen telefon, gde su na kraju identifikovali Hernandeza.

19. maja, policajci su intervjuisali Hernandeza, koji je priznao da je imao s*** sa žrtvom „najmanje dva puta“ dok je znao da je mlađa od 18 godina.

Hernandez je dozvolio policajcu da razgleda dom, što je odgovaralo opisima žrtve.

Kasnije je rekao policajcima da je „verovatno imao s*** sa (žrtvom) više od dva puta“.

U utorak je izdat nalog za hapšenje Hernandeza, a on je zatvoren u zatvor uz kauciju od 100.000 dolara, prenosi "East Idaho News".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading