Rat u Izraelu 2023
Foto: Printscreen/Facebook

Tamimi je uhapšena u selu Nabi Salih u blizini grada Ramalah na Zapadnoj obali, preneo je Haaretz u ponedeljak. Ona je postala svojevrsni simbol palestinske borbe protiv izraelske politike na palestinskim teritorijama i počasni član Palestinskog nacionalnog veća u maju 2018. 

Prošle nedelje je u objavi na "Instagramu" pozvala na ubistvo naseljenika na Zapadnoj obali.

 

 

"Čekamo vas u svim gradovima Zapadne obale od Hebrona do Dženina - zaklaćemo vas i reći ćete da je to što vam je Hitler uradio bila šala", napisala je ona. "Pićemo vam krv i pojesti lobanju. Hajde, čekamo vas".

Ona je u martu 2018. osuđena po četiri tačke optužnice za napad na oficira i vojnika IDF, podstrekavanje i mešanje u rad snaga IDF, i osuđena je na osam meseci zatvora i osam meseci uslovne. Puštena je 29. jula 2018. nakon što je odslužila punu zatvorsku kaznu.

Postala je poznata nakon objavljivanja snimaka i fotografija na kojima napada vojnike IDF u nekoliko incidenata u njenom domu u selu Nabi Saleh. Ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir čestitao je IDF na njenom hapšenju, nazivajući je "teroristom".

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading