Izraelska vojska
Foto: EPA/EPA

Bišer al Kasavni upozorava da bi svaki pokušaj da se Palestinci izmeste iz Pojasa Gaze ili Zapadne obale bio "crvena linija" i da će Jordan to smatrati objavom rata.

- Neće biti raseljavanja, nove Nakbe, ako Bog da, nema preseljenja, niti alternativne domovine - rekao je jordanski premijer.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, podsetimo, nedavno je rekao da izraelski planovi objavljeni u medijima o mogućem preseljavanju Palestinaca iz Pojasa Gaze u Egipat i Кanadu mogu samo da zakomplikuju rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba.

Lavrov je dodao da Moskva veoma oprezno gleda na planove Izraela da uništi izglede za stvaranje palestinske države i osudi Palestince na večno postojanje bez prava.

Egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi takođe je nedavno rekao da je Egipat odbacio ideju o premeštanju Palestinaca iz Pojasa Gaze na Sinajsko poluostrvo. Sisi je naglasio da svaki pokušaj raseljavanja Palestinaca čini ideju stvaranja palestinske države nerealnom.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading