Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

U petak se, navode iz ZHMS, intenzivnije padavine se očekuju od sredine dana, naročito u južnim predelima.

- Lokalno su moguće umerene do obilne količine kiše i kratkotrajne vremenske nepogode. I u subotu u prvom delu dana slične vremenske prilike. Intenzivne padavine se očekuju u petak (10. novembar) popodne i tokom noći, kao i u subotu (11. novembar) u prvom delu dana - piše u saopštenju.

Vetar će, navodi se, biti povremeno umeren do jak, na udare veoma jak, južnih smerova.

- Kao posledica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode. Posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presecaju planinske kosine - piše u saopštenju ZHMS.

Prostrani i duboki visinski ciklon sa centrom iznad Severnog mora, pruža dolinu i uslovljava jako jugozapadno strujanje. Ciklon će na području Crne Gore usloviti ove vremenske (ne)prilike, prenose Vijesti.

Nevreme u Crnoj Gori

RINA

 

U petak tokom dana obilna kiša očekuje se širom Slovenije, Bosne i Hrvatske, dok se u oblasti Jadrana, Istre, Dalmacije, u Hercegovini i u Crnoj Gori očekuju snažni pljuskovi sa grmljavinom, lokalno i jače nepogode. Lokalno se očekuje više od 100, pa i 200 litara kiše po kvadratnom metru, uz lokalne poplave i bujice.

Širom Slovenije ponovo se očekuje nagli rast tokova, uz opasnost od poplava i bujica.

Duvaće jak i olujni južni vetar, a olujno jugo sa udarima od 100 km/h podizaće na Jadranu višemetarske talase koji će plaviti priobalna područja.

Tokom dana očekuje se i zahlađenje, pa će krajem dana u planinama Slovenije preći u obilni sneg.

Stabilizacija vremena očekuje se u noći ka suboti u oblasti Jadrana i Slovenije, pa će u ovim predelima u subotu biti vedro i prohladno, dok se obilnija kiša očekuje u Bosni, na planinama sneg, najavio je meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Šta čeka Srbiju?

Prema najavi RHMZ, tokom noći između četvrtka i petka i u petak ujutru postepeno naoblačenje sa zapada uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju, biti umeren i jak, povremeno sa olujnim udarima.

Sutra tokom dana umereno do potpuno oblačno i vetrovito, posle podne, uveče i noću mestimično sa kišom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading