vojska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

„Globalne organizacije sa iskustvom u raseljavanju izbeglica trebalo bi da olakšaju preseljenje stanovnika Gaze koji žele da se isele u zemlje koje su spremne da ih prihvate“, napisali su u članku za Volstrit džurnal Dani Danon, poslanik vladajuće partije Likud i poslanik opozicione stranke „Ješ Atid“ i bivši zamenik šefa izraelske obaveštajne službe Mosad Ram Ben-Barak.

Autori smatraju da je neophodno da nekoliko zapadnih zemaljaprihvate stanovnike Gaze.

„Čak i ako svaka zemlja primi samo 10 hiljada ljudi, to će pomoći u ublažavanju krize“, ističe se u članku.

Poslanici podsećaju da Evropa ima dugu istoriju pomaganja izbeglicama koje beže od sukoba.

„Međunarodna zajednica ima moralnu obavezu – i priliku – da pokaže saosećanje, pomogne stanovnicima Gaze da krenu ka prosperitetnijoj budućnosti i rade zajedno na postizanju mira i stabilnosti na Bliskom istoku“, zaključuju autori.

Tajms of Izrael objavio je 31. oktobra da su izraelske vlasti priznale da postoji dokument ministarstva obaveštajnih službi zemlje u kojem se predlaže preseljavanje 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze u Egipat, na Sinajsko poluostrvo.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading