Rat u Izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Izraelska vojska je jutros započela "ciljanu operaciju" na bolnički kompleks, u kojem se, prema podacima UN-a, nalazi oko 2.300 ljudi, među kojima su pacijenti, medicinsko osoblje, ali i raseljeni civili koji su se tamo sklonili. Izraelska vojska zasad nije komentarisala informaciju o povlačenju iz bolnice.

Izraelska vojska ispitala je desetke civila koje je zatim pustila, rekao je novinar. Hamas je, pak, negirao da su njegovi ljudi u bolnici Al Šifa.

 

 

Izraelski vojnici, javlja Al Džazira, sprečavaju bilo koga da uđe ili izađe iz bolnice. Katarska televizija dodaje da su vojnici i dalje na ulazu u bolnički kompleks, kao i da imaju punu kontrolu nad objektom.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi rekao je danas da je bolnica Al Šifa u gradu Gazi "aktivna legitimna bolnica".

"Želimo da njihovi pacijenti budu zaštićeni koliko je moguće", istakao je on, preneo je "Times of Israel".

Međutim, on je naveo da je ono što Hamas radi kršenje ratnog prava jer ima sedište u bolnici.

Na pitanje da li su SAD dale prethodno odobrenje za napad IDF na bolnicu Al Šifa, Kirbi je rekao da nisu jer Vašington ne očekuje da će Izrael unapred davati obaveštenje o svojim vojnim operacijama u Gazi.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading