Putin
Foto: Alo/Shutterstock

Prema njegovim rečima, nije isključeno da bi Ukrajina mogla u potpunosti da izgubi kontrolu nad biološkim objektima na svojoj teritoriji.

U tom kontekstu on podseća da Sjedinjene Američke Države (SAD) u blizini granice sa Rusijom, a na teritoriji Ukrajine i drugih država nedaleko od nje, sprovode biološka istraživanja na biološkom materijalu, koji, između ostalog, pripada i Slovenima. 

- Vašington nastavlja da radi na biološkim programima koji imaju za cilj kreiranje veštačkih patogena, otpornih na vakcine i antibiotike - dodao je on.

Stoga Patrušev upozorava da, kada je reč o ruskom Centralnom federalnom okrugu, u koji spadaju i oblasti na granici sa Ukrajinom - Belgorodska, Brjanska, Kurska oblast - za njih glavnu biološku opasnost predstavljaju biološki programi SAD. Takođe, on je na današnjem sastanku o bezbednosti u pomenutom okrugu istakao da zemlja mora pojačati odbranu ruskih bioloških objekata, kako bi oni bili zaštićeni od eventualnih terorističkih napada. 

Patrušev upozorava i da istraživanja Vašingtona mogu izazvati nove epidemije i pandemije. 

- Akcije Amerikanaca vezane za biološke laboratorije u neposrednoj blizini ruske granice i širenje spektra bioloških istraživanja nema sumnje da predstavljaju ozbiljnu biološku pretnju i da zahtevaju osmišljavanje efikasnih mere za njihovo eliminisanje - zaključio je on.

Opasnost i od radijacije

Isporuke Ukrajini granata sa osiromašenim uranijumom značajno povećava opasnost od radijacije, ali zapadne političke elite nisu zabrinute za zdravlje čak ni sopstvenog stanovništva, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

- Naša upozorenja nisu poslušana. Kao rezultat uništavanja skladišta sa granatama sa osiromašenim uranijumom koje su anglosaksonci isporučili – kako bi sprečili njihovu upotrebu protiv Rusije – već nekoliko meseci Evropljani beleže porast radijacije u njihovim zemljama - istakao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading