lisice
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Adama S. (38) i Abdulaj J. (48) uhapšeni su u sredu ujutru i optuženi za trgovinu falsifikovanom robom, navodi se u optužnicama i saopštenju za javnost američkog tužioca za južni okrug Njujorka.

Na ročištu u sredu, sudija je odredio Adamovu kauciju na milion dolara, a za Abdulaja na 500.000 dolara, pokazuju sudski zapisi.

Adama S. (38) i Abdulaj J. (48)  su, kako se opravdano sumnja, vodili operaciju iz skladišta na Menhetnu od januara do oktobra, navodi se u saopštenju kancelarije tužioca. Falsifikovana roba pronađena je i tokom pretresa na odvojenim lokacijama koje kontrolišu osumnjičeni, saopštilo je tužilaštvo.

Tokom zaplene pronađeno je približno 219.000 falsifikovanih predmeta čija je maloprodajna vrednost procenjena na 1,03 milijarde dolara, uključujući torbe, odeću, obuću i druge proizvode, saopštili su tužioci.

- Ovo je svedočanstvo posvećenosti ove kancelarije i njenih partnera za sprovođenje zakona u borbi protiv trgovine falsifikatima u Njujorku - rekao je američki tužilac Demijan Vilijams.

Za optužbu trgovine falsifikovanom robom predviđena je maksimalna kazna od 10 godina zatvora, saopštilo je tužilaštvo, prenosi CNN.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading