Rat u Izraelu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Rojters prenosi sinoćnje navode iz rezidencije američkog predsednika Džoa Bajdena da SAD nastavljaju da rade na sporazumu Izraela i Hamasa.

Tajms of Izrael prenosi da je Netanjahu na podužoj konferenciji za medije rekao da sporazum o oslobađanju oko 240 izarelskih talaca koji se nalaze u Pojasu Gaze "još nije" gotov i odbacio "mnoštvo netačnih izveštaja" koji su se pojavili poslednjih dana.

Međutim, Vašington post je sinoć objavio da je uz posredovanje Katara postignut sprazum o oslobađanju žena i deca koje hamasovci drže u zarobljeništvu u zamenu za petodnevnu obustavu vatre.

Američki list je citirao izvore upoznate s ovim sporazumom na šest strana, prema kojem bi sve strane u sukobu obustavile borbene operacije na barem pet dana, dok bi "početnih 50 ili više talaca bilo oslobađano u manjim grupama na svaka 24 sata".

Hamas je taoce uzeo tokom iznenadnog napada izvedenog na jugu Izraela 7. oktobra kada je na tom području ubijeno 1.200 ljudi.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading