rat u izraelu hamas bolnica
Foto: Alo/Printscreen

Na jednom od snimaka čoveka na kolicima dovodi nekoliko osoba, od kojih su najmanje četiri naoružane, dok se na drugom neko bori da pruži otpor dok ga nasilno uvlače u zgradu koja liči na bolnicu, prenosi "AFP", koji nisu odmah mogli da potvrde verodostojnost snimka.

- Ovde možete videti kako Hamas uzima taoca unutra... oni ga vode u bolnicu - rekao je portparol vojske Danijel Hagari na brifingu, dodajući da su muški taoci iz Nepala i Tajlanda, koje još uvek "nisu locirani".

 

 

"Koristili kao terorističku infrastrukturu"

Čini se da je snimak vremenski označen 7. oktobra 2023. godine, na dan kada je militantna grupa Hamasa upala u južni Izrael ubivši oko 1.200 ljudi, uglavnom civila, i kidnapujući oko 240 drugih, prema izraelskim vlastima.

- Ovi nalazi dokazuju da je teroristička organizacija Hamas koristila bolnički kompleks Šifa na dan masakra kao terorističku infrastrukturu - navodi se u saopštenju vojne i obaveštajne službe.

Hagari je takođe izdvojio da je vojnik IDF-a, Noa Marsiano, čije telo je pronađeno pre nekoliko dana u bolnici, oteta u inicijalnom napadu, odvedena u bolnicu gde je držana, i gde na potom ubijena.

Od 7. oktobra Izrael nemilosrdno udara Gazu iz vazduha, kopna i sa mora, a zvaničnici na toj teritoriji kažu da je ubijeno najmanje 13.000 ljudi, takođe uglavnom civila.

(AFP)

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading