Rat u Izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Ukupno 340 vozila napunjenih humanitarnom pomoći ušlo je u Pojas Gaze od početka primirja u petak, od čega je svega 65 vozila stiglo do severne Gaze.

Hamas je zbog toga optužio Izrael da krši sporazum zbog čega je spor pretio da poremeti planove za razmenu 13 izraelskoih talaca koje je držao Hamas za 39 palestinskih zatvorenika koje drži Izrael u svojim zatvorima.

BONUS VIDEO:

22:46 - Spor oko talaca rešen: 13 Izraelaca i 39 Palestinaca biće razmenjeno

Visoki palestinski zvaničnik blizak pregovorima koji se vode u Kataru rekao je za Bi-Bi-Si da je večerašnji spor rešen. Taoci će večeras biti predati osoblju Međunarodnog Crvenog krsta.

Trinaest izraelskih talaca biće vraćeno, a 39 palestinskih pritvorenika biće oslobođeno u zamenu za njih.

20:50 - Devojčica (4) oslobođena iz Gaze

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je četvorogodišnja devojčica, američki talac, oslobođena iz Gaze i da se nada da će pauza u borbama između Izraela i militantne grupe Hamas da dovede do nastavka razmene zatvorenika, javlja Rojters.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džejk Saliven rekao je ranije danas da SAD "imaju razlog" da veruju da će američki talac biti danas oslobđen iz zarobljeništva.

18:45 - IDF ubio više od 100 pripadnika Hezbolaha u sukobima na severu Izraela

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da su Izraelske odbrambene snage (IDF) ubile više od 100 pripadnika Hezbolaha i uništile desetine njihovih posmatračkih punktova, skladišta oružja i drugih ciljeva u sukobima na severu Izraela.

17:55 - Netanijahu posetio izraelske trupe na severu Gaze: Idemo do kraja

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu posetio je danas izraelske odbrambene snage na severu Pojasa Gaze, prvi put od početka rata sa Hamasom i poručio da će Izrael ići do konačne pobede.

- Činimo maksimalan napor da vratimo taoce, na kraju ćemo ih vratiti sve - rekao je Netanijahu na video snimku koji je objavio njegov kabinet, preneo je Tajms of Izrael.

07:23 - Tel Aviv dobio novi spisak talaca koji bi trebalo da budu oslobođeni

Izrael je dobio spisak talaca koji bi danas trebalo da budu oslobođeni, izjavio je neimenovani izraelski zvaničnik.

Kabinet premijera Benjamina Netanjahua je, u međuvremenu, saopštio da je Izrael o spisku, koji je predao Katar sa imenima osoba koje bi trebalo da budu oslobođene, obavestio njihove porodice.

07:18 - Palestinsko ministarstvo: Šestoro ubijenih na Zapadnoj obali

Izraelske snage ubile su još dvojicu Palestinaca u Nablusu i Dženinu na Zapadnoj oblasi, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Palestinsko ministarstvo dodaje da je time na Zapadnoj obali povećan broj ubijenih Palestinaca tokom noći na šest.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading