10 godina od Majdana
Foto: Printscreen/Printscreen

Nakon što je na ukrajinskom Majdanu svrgnuta legitimna vlast, i to uprkos garancijama evropskih država, došlo je do cvetanja ultranacionalističkog, a onda i otvoreno nacističkog raspoloženja u ukrajinskom društvu, dodaje Peskov.

Vlast koja je došla posle državnog udara je opasna za Rusku Fedraciju i deo naroda Ukrajine, tj. rusko stanovništvo, a ta tragedija traje do danas, istakao je .

Kijevski režim neretko poziva na gušenje prava Rusa koji žive u Ukrajini, to je njegova suština, kaže Peskov.

- Zbog toga kijevski režim i nazivamo režimom. Normalno rukovodstvo države u kojoj žive milioni Rusa ne može da ima takve izjave, usmerene prema sopstvenom stanovništvu - objasnio je Peskov.

Ranije je Ursula fon der Lajen Evromajdan opisala kao događaj koji je bio dostojanstven, kojim ukrajinski narod treba da se ponosi, događaj koji je zauvek promenio Evropu.

- Budućnost za koju se Majdan borio je konačno počela - navodi se u objavi šefice Evropske komisije na bivšem Tviteru, sada Iksu.

 

 

Evropski i američki zvaničnici se sigurno ne bi radovali državnom prevratu u svojim državama, dodaje Peskov.

Međutim, "lagani populizam u međunarodnim poslovima je u trendu u evropskim zemljama", zaključio je portparol Kremlja u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading